Implementatie van relevante wetgeving

Het ontwikkelen en implementeren van relevante wetgeving op het gebied van drugsbestrijding en drugsgerelateerde criminaliteit.

Om de internationale drugsmisdaad effectief te kunnen bestrijden zal Suriname een aantal wetten en hun uitvoeringsregelingen moeten ontwikkelen ter effectuering van de internationale drugsconventies van de Verenigde Naties welke door Suriname getekend en geratificeerd zijn. Deze wetsproducten zullen Suriname in staat stellen om de drugsmis­daad op een internationaal overeengekomen wijze aan te pakken.

Het de inwerkingtreding van voornoemde wetten en hun uitvoeringsregelingen zullen er ook protocollen en procedures in werking moeten worden gesteld bij zowel de opsporing als de rechterlijke macht, zodat de wetten ook uitvoer­baar zijn. Bijstand van nationale en internationale dono­ren zal hierbij zeker gewenst zijn.

Vanwege de opkomst van de synthetische drugsindustrie is het van belang dat een wetsvoorstel inzake de controle op chemicaliën en precursoren wordt ontwikkeld. Er dient een effectief controlesysteem te worden opgezet dat toezicht zal houden op het gebruik van chemische precursoren voor de productie van drugs. De nodige trainingen zullen worden verzorgd ten behoeve van de implementatie van het controlesysteem. In deze zal er nauw worden samengewerkt met de Pharmaceutische Inspectie van het Ministerie van Volksgezondheid en met de relevante rechtshandhavingsinstituten.

Bij het ontwikkelen en implementeren van aan drugs gerelateerde wetgeving zal ook moeten worden gelet op de controle-mechanismen die moeten toezien op de naleving van deze wetten.

Nieuws & Activiteiten

Beleidsdocumenten nu ook beschikbaar in ENGLISH

Policydocuments now available in ENGLISH

Verslag PROCCER Trainingen in ENGLISH
Verslag PROCCER Trainingen in DUTCH 

 

Hier vindt u informatie over al onze activiteiten.
Aanvullende informatie en activiteiten voor het volgende jaar worden nog geplaatst op de site.

Contact NAR

Nationale Anti-Drugs Raad (NAR)
Letitia Vriesdelaan 1
Paramaribo - Suriname
Tel:  (597) 424514
Fax: (597) 472414
Email: ddroffice@sr.net
Website: www.nar.gov.sr
Facebook: nar.suriname 
Twitter: @NAR_UBN
Copyright © 2023 Nationale Anti-Drugs Raad. Alle rechten voorbehouden.
Hosting and design by Social Suriname NV